4.5.07

Vili&Likka

Kun en hetkeen ole taas kirjoittanut on kaksi tuntia ehtinyt jo vierähtää ohi. Viikko sitten menin Vilillä ensimmäisen tunnin. Jostain systä Vili ei kolahtanut minulle luonteensa puolesta..."aistin" siinä jotain todella pirullista. MUTTA, kuten arvasin niin ratsuksi sopii minulle hyvin, siis opettajamielessä. Olen liian tottunut lujaa paahtaviin hevosiin joiden asettaminen pohleiden väliin on lähes mahdotonta. Vaikka Vili olikin laiska niin ei se kuitenkaan ihan Ringon tasolle yltänyt. Mukavinta oli kuitenkin että sitä työstäessä huomasin kyllä että hevosesta tuli sitä kevyenpi mitä enemmän teki töitä, siis sinällään positiivinen tunti...Vaikka hevosesta en sinällään pitänyt. Opettajana se on minulle kuitenkin ihanteellinen. :)
Tunnin jälkeen syötettiin hepoille ekan kerran viheää ruohoa, vain Paukku karkasi, muuten vaaratilanteita ei tullu. :D Vili vaan vaelsi ympäriinsä kun ei parenpaakaan tekemistä keksinyt. On se kumma kun tuore ruoho ei pappaa kiinnosta!

Niin ja seuraavan kerran tunti meni Likan kanssa. Likka on kehittynyt aivan perkeleesti ja laukatkin nousi kuin automaatista. Taipuikin ihan mukavasti kun jaksoin yrittää. Olen kyllä aivan äimistynyt siitä kehityksestä jonka se on kesästä tullut. Muistan ensimmäisistä kerroista miten kaksi ihmistä tuuppi ja paukutti raipalla kun ei poni liikkunut seisovasta asennosta mihinkään. Nyt voisin sanoa että Likka on jopa energinen, vaikka oli juuri maastosta tullut enne tuntia. Minkäs se vaan sille voi että omaa hieman hitaammat askellajit kuin muut, paljon ei tarvitse kyllä patistaa että askellaji pysyy oikeana. Likkaakkin syötin hetken mutta mamma tuli noutamaan joten kulinaariset hetket jäi lyhyeksi.
Niin muuten alinperinhän tulin tallille tuona päivänä siivoamaan vanhaa navettaa kun Kaisu on innostunut että sinne rakennetaan talli jos se saadaan siivottua. Tosin se ilmeisesti vaatisi perustavanpuolesta kattoremonttia. Helin kanssa aloiettii tavaran lajitteleminen poltettavaan, pilkottavaan ja kaatopaikalla vietävään mutta innostus loppui aika pian, puolet saatiin kuitenkin jo kasattua. :) Siinä innokkaille hommaa...hengityssuojaimia on uuden tallin puolella.

Ei kommentteja: