22.3.07

Navetan siivous

Keskiviikon aktiviteettina oli vanhan navetan siivous. Tästä oli jo tiistaina heitetty läppä ilmaan Match Shown suunnittelukokouksessa, mutta minulla oli aavistus että kukaan ei ottaisi sitä tosissaan. :D Siivousurakan piti alkaa seitsemältä aamulla, mutta se siityikin sitten siihen kolmeen asti päivällä kun Laura piti aluksi hakea kotoa pois(taas).
Astelimme siis urheasti Lauran kanssa navettaan ja tunsimme pientä heikotusta siitä sotkusta. Tavoitteena oli siivota yksi karsina(yksi oli jo siivottuna lampaille). Se ei sinänsä kuulosta pahalta mutta aluksi meidän oli paikallistettava karsina sieltä puutavaran keskeltä. Tunti siinä varmaan meni raivatessa pohjaa esiin...sahaa, saksia, talikkoa ja raavasta tallityttöjen voimaa käyttäen. En edes ala kertomaan mitä kaikkea karsinaan on n.100 vuoden sisällä kertyä, mutta suurin osa tavaroista ei liittynyt mitenkään hevosiin.
Kun saatiin pohja esiin alkoi armoton talikointi. Ikivanhat kusilaatat olivat kieltämättä kiinnostavia kuskattavia. Tässä vaiheessa Helikin saapui paikalle vahtaamaan touhuamme. "Pian" karsinasta olikin kaikki moska pois, kuivitettu me ei sitä kuitenkaan kun ei tiedä koska sinne hevonen nyt sattuu. :D Sitten lipesimme suunnitelmasta ja aloimme siivota myös käytävää ja pilttuita. Tämä homma oli onneksi helppoa(mutta hemmetion pölyistä!) verrattuna kusen lappaamiseen. Helikin osallistui, vaikka sitä ei saisikaan kertoa kun se väitti ettei muka tee mitään. Käytävä tuli siis kolmen ihmisen voimin nopeasti puhtaaksi. Tässä vaiheessa olimme sekä sisäisesti että ulkoisesti täynnä pölyä joten jätimme hommat siihen. Seuraavana etappina Lauran kanssa suunnittelimme siivoavan ikkunakarsinan, ja viimeisenä sen missä kaikki muista karsinoista otettu puutavara on. Tosin puut pitäisi ensin pilkkoa ja joku jolla on moottorisaha saa kyllä hoitaa sen. Käsipellillä meni yhdenkin puun katkaisemiseen turhan pitkä aika! Sitten kun karsinat on siivottu suunnittelimme pilttuiden varalle sellaisia hevosten varustamispaikkoja koska ne sattuneesta syystä sopivat siihen hyvin. Tosin katossa oleva ihme häkkyrä on ensin revittävä irti. Tämä vaatii taas insinöörin taitoja sillä a. minulla ei ole aavistustakaan miten se on kiinni, ja b. hajoaako joku tärkeä juttu jos sen irrottaa?
Siinä meille on siis urakkaa kesään asti. Tinon ja Hopian tallipaikat on ainakin varattu sinne...;)

Samana päivänä myös treenasimme(ja puunasimme) Valtsua. Karvaa lähti taas ihan kiitettävä määrä, olettaen että poika ei ole vielä kalju! Talutusharjoitukset olivat alussa hieman katastrofaaliset. Rölli meni Lauran kanssa ihan täydellisesti, mutta Valtsu hääräsi omiaan ja ravasi kuin Kukka kokoajan. Sen jälkeen kun harjoittelimme suoralla ravia, poika vähän jo rauhoittui että sai edes vähän otetta taluttamiseen. Toivottavasti vauhdista ei ole pulaa sinä näyttelypäivänäkään, mutta mukavaa olisi jos herra pysyisi hallinnassa. Muuten mennäänkin sitten useamman tamman kanssa klinikalle.
Heli otti Valtsusta myös rakennekuvia samalla kun se "seisoi". Tai kyllähän se seisominenkin välillä luonnistui oikein mallikkaasti, kärsivälisyyttä täytyy vain saada lisää jotta Valtsu jaksaisi seistä tuomareiden mulkatavana sen aikaa mitä täytyy. Munien kopeloiminenkin sujui tänään paremmin kuin aiemmin, kavio ei edes noussut maasta! Oli poika vissiin lunkimmalla tuulella kuin yleensä. :) Tassujen peseminen sen sijaan ei oikein pelittänyt. Tai sai ne pestyä, mutta hieman rauhattomasti, nätisti kyllä nousivat sitten kun nostelin kavioitan. Päätimme sitten jättää koko hevosen pesemisen myöhemmäksi. Harja taivuttamisesta ei tullut mitään kun se perhana on niin jouheva ettei saa mitään kontrollia! :D Kohta otetaan lakkapullo käteen ja suihkitaan!

Ei kommentteja: