21.3.07

Suomenhevostapahtuma

Tässä viimeviikolla teimme pikavisiitin talliporukalla Unto Ulvilan tilalle kun siellä pidettiin jonkin sortin suomenhevostapahtuma. Ajatus lähi Seijan toimesta kun hän huomasi Viiskunnassa olevan artikkelin tallista, jonka lopussa oli pieni mainostus kyseisestä tapahtumasta.
Siinä sitten kaikki kynnelle kykenevät ja innostusta omaavat kokoontuivat aamulla tallille, ja matkaan lähdettiin kahdella autolla. Ryhmä A(Kaisu, Terhi, Seija) jäi vielä tyhjäämään Kaisun hmm tavarantäyteistä autoa kun ryhmä B(Tiia, Heli, Suvi, Vesku) lähtivät matkaan. Välietappi oli Lauran koti, josta kyseinen teini pomitiin mukaan. Matkan varrella tuli pieni sekaannus suunnasta(lähinnä ryhmä B:n kuskin toimesta), mutta perille päästiin lopulta ja vielä etuajassa.
Ohjelmana oli vain esitellä tilan suomenhevoset, ja siinä samassa kertoa vähän enemmän suomenhevosten eri tyypeistä. Puhemiehenä oli E-P:n hevospresidentti. ;)Nimeä en juuri nyt kyllä muista, mutta tallilla ollut Vinkkur suokki tuli hänen kauttaan. Tallin esiteltäviä hevosia oli ainakin:

Ilaron Muisto, joka on ratsukantakirjatamma ja Alavuden ratsatukoululla asustavan Ilaron Mustan emä.






Kosken Rulla,2-vuotias Hilulainen suokkiori josta ravuria ilmeisesti yritetään. Hmm.. onkohan tuo kuvan hevonen nyt ihan oikea...







Suhe-Eemeli, joka on esteitä ja koulua kisaava oripoika, muutaman tammankin on jo ehtinyt astua. Suhe-Eemelillä pidettiin "koulu- ja esteratsatusnäytös". Meni nätisti pellolla ravipohkeenväistöt sun muut ja hyppäsi muutaman kerran sellaisen kotitekoisen paaliesteen. Siinä se näytös sitten olikin. :( Saattoi ehkä hetkauttaa ravimiehiä jotka ei kovin usein näe hevosta kulkevan kuolaimella. Mutta komea ori herran oli, sitä ei voi kiistää.





Virkahely, joka oli pitemmän linja ratsusuokki. Aika pyöreä tapaus(niinkuin kaikki hevoset tallilla!), symppiksen oloinen.





Ja sitten oli tämä kevyemmän ravurityypin edustaja jonka nimeä kukaan ei enää muista. Luulin sen olleen tallilla kasvatetusta huippunimestä Valokuvasta, koska se on tismalleen saman näköinen, mutta jälkeläislistaa tutkimalla ei löytynyt mitään vastaavaa. Nätti kuin mikä, sukatkin joka jalassa. <3



Oli paikalla toki paljon muitakin suokkeja mutta en muista nimiä joten en jaksa laittaa kuviakaan. Huomattava seikka oli että kaikki olivat lihavia. xD Innostuimme myös jälleen kerran katselemaan Kaisulle ostettavia hevosia, jokaiselle löytyi oma suosikki. Yksikään ei tarttunut mukaan...:P
Noh, tapahtuma sinänsä oli aika hmm...turha, mutta oli silti mukava käväistä katsomassa muitakin talleja.
Menomatkalla suurinta osaa huvitt sitten mennä maastoon, mutta pihaas asti päästäessä autossa istui vain Tiia ja Laura joiden tavoitteena oli lähteä köpöttelemään Bullalla ja Ringolla. Odottelimme siis joukkueen A saapumista jotta saisimme ilmoittaa toivomuksemme Kaisulle. Noh, siinähän kesti, koska rouvat olivat todella yllättäen päättäneet kurvata Nesteelle syömään!! Kehitimme siis Lauran kanssa itsellemme virikkeitä, jotka saivat Ilen hieman hämilleen. Kun sitten suvi lopulta saapui raippojensa kanssa, hän sai houkuteltua Lauran pellolle harjoittelemaan kisoihin ja Tiia jäi ilman maastoseuraa. Siihen päättyi sen päivän hevostelut.

Ei kommentteja: