23.3.07

Päivä jona Bullasta tuli raviponi


Tänään olimme Lauran kanssa kahdestaan aika kauan tallilla, tai olihan Pietukin paikalla. Laura putsasi lellikkinsä(=Rölli) suitset ja minä ihailin Valtsun uutta riimua. Käväisimme vanhan navetan puoella aloittelemassa jälleen uuden karsinan siivousta, mutta into loppui jo alkuvaiheessa kun tavaraa oli taas niin maan perkeleesti! Mutta älkääs huoliko kyllä me vielä joskus saamme sen siivouksen loppuun! ;)



Jostain ihmeestä tuli sitten ajatus takaa-ajaa Bullaa. Ponille ei kyllä ollut sopivia valjaista joten jouduimme kehittelemään paalinnnatuista hienon vetosysteemin mahavyöhön. :D Ihmeen hyvin se kyllä pysyi! Häntäremmin onneksi pystyi ottamaan Bullan satulasta, ja rintaremmiä emme edes alkaneet virittämään.


Onneksi ei tallilla ollut paljoa yleisöä kun Bullan kanssa harjoiteltiin ketällä. Hyvin poni kyllä tottelee, vaikka ei ole opetettu kärryille(kerran vain vetänyt ilmatyynyalusta). Kääntyminen vaan menee aina aivan liian tiukaksi, siis Bulla kääntyy milloin sitä itseä huvittaa ja lähtee porhaltamaan sinne suuntaan. Pyörtäminen on lähes mahdotonta. Mutta koska kaikki muu meni mallikkaasti iskimme kärryt perään, ja lähdimme pikku kierrokselle. Suvi ja minä pidimme vielä aisoista kiinni jos Bulla ei jaksaisikaan vetää ja Laura ajoi kärryjen takaa. Pietu toimitti turvakoiran osaa ja häröili ympäriinsä. Ennen toista kierrosta kärryt hirtettiin jo kiinni ja vain yksi taluttaja tuli mukaan. Bullalle ei kumma kyllä tuottanut ongelmia se kärryjen paino tai ääni vaan vain ne aisat. Kun ei ne ympärillä pysty sellaisiin ponimaisiin äkkikäännöksiin. ;) Muutaman kerran sitten niin kierrettiin ja sitte lopuksi yksi kierros jossa kuski istuikin jo kärryissä(taluttaja oli silti vielä pakollinen)! Kaikkiaan siis hyvin pikainen raviponiopetus! Myöhemmin vielä otimme Bullan käsihevoseksi kun lähdimme Helin ja Pollen kanssa ajamaan. Bulla ei ollut moksiskaan mistään, putkenkin yli meni kuin vanha tekijä vaikka kärryt räsähtivät. Ei mene varmasti kauaakaan ennekä Bullaa voi mennä kunnolla ajamaan! *vink vink* Ponikärryt ja valjaat olisivat kyllä kätevät niin hallinta olisi huomattavasti parenpaa. :D


Ja kuten tavallista puunasin Valtsua, samalla huomaten että kääntöleteistä ei ole ollut yhtään mitään hyötyä. :P Päivän mielenkiintoisimpiin tapahtumiin kuului myös Suvin ja Lauran kisatreenit, ja Suvin ja Ruskan "keskutelut" siitä miten karsinaan kuuluu mennä.


Ei kommentteja: