29.3.07

Paloharjoitus

Tiistai iltana tallilla oli paloharjoitus jonne mukaan oli pyydetty lähes kaikki tallin vakkarit ja palokunta. Sitä palokuntaa saapuikin sitten aika runsain miton, äkkiä laskettuna n.20 vapaapalokuntalaista! Tapahtumasta tuli myös juttu Viiskuntaan(ilmestyi tänään eli torstaina).

Alku oli hieman tankee, sillä taisivat isot miehet himan pelätä isoja eläimiä! :D Mutta jokainen(paitsi palopäällikkö!!!) saatiin taluttamaan hevosta ja osa näytti jopa todella tykkäävän touhuta niiden kanssa. Hevosista Bulla sai tietenkin eniten suosiota. ;) Kuulin myös sivukorvalla ylpeitä kommennteja että "tässä on ihan aito suomenhevonen". Talutusharjoituksen lisäksi palomiehet saivat harjoitella miten "villiintynyt" hevonen otetaan kiinni. Päästimme Tuulen ja Röllin juoksemaan kentälle, ja yksi raipan heilautus sai ne kiertämään sitä täyttä vauhtia. Olin huomaavinani hieman kauhistuneita ilmeitä palomiesten kasvoilla. :D Sitten harjoiteltiin millä niitä saadaan rauhoiteltua ja houkuteltua luokse. Tuuli osoittautui Rölliä kinkkisemmäksi mutta yksi mies joka oli innolla mukana kaikessa sai senkin napattua.
Lopuksi kierrettiin talli ja katsottiin minne ne hevoset voisi laittaa jos tulipalo todella sattuisi. Sitten palomiehet lähtivät niillä neljällä(!!) autolla millä olivat tulleetkin. Iltatalli tehtiin yhdessä hujauksessa talli tanttojen ja tyttöjen kanssa.

Ei kommentteja: